3 overvejelser inden du starter ny virksomhed

3 overvejelser inden du starter ny virksomhed

Lånerente er lav, mulighederne er mange, og mange markeder er i udvikling. Det giver mange lyst til at afprøve livet som iværksætter, og med de nye nemmere låneformer er det nemmere end nogensinde at komme i gang med sin nye virksomhed.

 

Markedet lige nu

For sjette år i træk er der opsving i den danske økonomi, og det har givet anledning for en masse opstartsvirksomheder til at prøve lykken. Og ifølge Danmarks nationalbank forventes den danske økonomi at stige med 1,8 procent i 2019. opsvinget er drevet af danskernes forbrug og investeringer, som begge dele ser fornuftigt ud set med en startup virksomheds øjne. Og især det høje beskæftigelsestal har givet anledning til at tro at både lønninger og forbrug til at forsætte med at stige i 2019. Derudover er vi pt. I en tid hvor der sker mange ting rent teknologisk, og dette er klart en tendens vi ser stige. Så hvis du sidder med en ide til det næste elektroniske vidunder der hjælper danskerne til en nemmere hverdag, er det helt sikkert et godt tidspunkt at springe ud i et iværksætterprojekt på. Og når man vurderer at lønningerne vil stige med helt op i mod 3% i 2019/2020, vurderes det at vores økonomi til at opleve en stærk vækst de næste par år. Og vi forventer at vi har læst noget fra finanskrisen, og derfor kan undgå en overophedning.

Er din ide god nok

Hvis man har en ide som man gerne vil afprøve, men ikke helt er sikker på er god nok er der nogle ting man kan gøre for at blive mere sikker på sin ide eller produkt. Hvis du har et produkt som du ønsker at sælge på B2C markedet, kan du med fordel prøve at sætte det til salg på diverse markedspladser. Hvis du oplever stor interesse for produktet, er der også stor sandsynlighed for at der vil blive efterspørgsel på det når du sender det ud i den virkelige verden. Hvis dette ikke er en mulighed så fremlæg ideen for folk med erfaring, og som du ikke har noget forhold til. Det kan godt være at din bedste ven, din kæreste, og din mor synes at produktet lyder som en rigtig god ide. Men dette er samtidig mennesker der forventes at støtte dig, og som ikke ønsker at gøre dig ked af det. Det er derfor en god ide at fremlægge din forretningsplan, for nogen professionelle som du ingen relation har til. På den måde kan du både tå tips, og en uforbeholden mening om dit produkt.

Hvor meget skal jeg låne?

Det er altid svært at værdi sætte sit eget arbejde, sit eget produkt, eller den service man tænker at yde. Men det er rigtig vigtigt at du alligevel sætter dig ned og udarbejder et budget, og forsøger så vidt muligt at overholde det. Og hvis du overskrider budgettet, kan det grundet den lave rente være fristende at, få ind og låne flere penge til din virksomhedsstart. Hvis du kommer i denne situation, så husk at gå ind og sammenlign lån de lånemuligheder der er. Det kan være rigtig dyrt at starte virksomhed, og der kan opstå man uforudsete situationer som kræver at dit budget bliver oversteget. Men hvis din virksomhed bliver en succes vil det være det hele værd, både økonomisk og personligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *