3 tips til at holde styr på økonomien i virksomheden

3 tips til at holde styr på økonomien i virksomheden

I en virksomhed kan det godt være svært at holde styr på økonomien. Der kan være mange udgifter samtidig med, at der er forskellige indtægter. Men i en virksomhed er det vigtigt, at have et overblik over økonomien, da der blandt andet skal indberettes moms. Vi har i denne artikel samlet 3 tips til at få en god økonomi som virksomhed.

Lav forskellige budgetter

Når du skal have overblik over din virksomhedsøkonomi er det en fordel, hvis du lægger forskellige budgetter. Med forskellige budgetter kan du nemmere få et overblik over økonomien og hvad dine penge går til. Du kan fx lave et madbudget, et lønbudget, et budget med forskellige udgifter i forbindelse med produktion og andre budgetter som der passer til din virksomhed.

Når du har lavet de forskellige budgetter, kan du bagefter lave et fælles budget, hvor du skriver nøgletallene fra de andre budgetter ind. På den måde kan du opnå et bedre overblik.

 

Læg penge til side til uforudsete udgifter

Det kan være svært at lægge et budget helt præcist, så det kommer til at passe, da der altid kommer et par udgifter, som man ikke kan forudse. Du kan derfor overveje at sætte lidt penge til side, som er til rådighed, når de uforudsete udgifter dukker op.

Det er svært at sige, hvor mange penge du skal lægge til side, da det kommer an på hvor stor en virksomhed du har og hvor mange ekstra udgifter der kan dukke op. Men du kan prøve at kigge tilbage på tidligere måneder, og se hvad der har været det, og så ud fra det beslutte hvor meget du lægger til side.

Uforudsete udgifter kan være mange forskellige ting. Det kan fx være hvis en medarbejder bliver syg, og du er nødt til at få klaret arbejdet på en anden måde. Det kan også være du ikke får så mange salg som du regnede med, og dermed ikke har lige så mange penge til rådighed. Uforudsete udgifter kan også være hvis der opstår en skade på din kontorbygning eller der pludselig er fugt i kælderen. Hvis du har fugt i kælderen, kan det dog løses nemt og billigt – det kan du læse mere om her.

 

 

Tag på kursus eller få hjælp til økonomien

 

Hvis du ikke selv er den store økonom, kan du overveje at få hjælp til at styre økonomien i din virksomhed, eller tage på kursus.

Hvis du har mod på at lære hvordan du kan styre økonomien i virksomheden, og faktisk helst selv vil have føling med økonomien og det store overblik er et kursus det perfekte for dig. Du kan tage på forskellige kurser, der fortæller om hvordan man kan få overblik over en virksomheds økonomi.

Hvis du ikke har tiden til selv at styre økonomien kan du få hjælp udefra ved fx at ansætte en bogholder. En bogholder kan hjælpe dig med at skabe overblikket over økonomien.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *