5 træk der gør iværksættere succesfulde

5 træk der gør iværksættere succesfulde

Det er nemt at beundre Danmarks succesfulde iværksættere, for de opnår noget, som mange drømmer om. At starte en virksomhed fra bunden og gøre den til en succesfuld forretning er ikke uden udfordringer. Derfor er det interessant at kigge på de træk, som man ofte finder hos succesfulde iværksættere. Iværksætteri kræver nemlig langt mere end bare held!

Forholder sig til nuet

Som iværksætter er det nemt at fokusere på, hvordan alt ville være lidt nemmere, hvis bare vilkårene var lidt bedre. Dette er imidlertid ikke tankegangen hos succesfulde iværksættere – tvært imod.

En succesfuld iværksætter forhold sig altid til nuet, og til de midler, som er til rådighed i øjeblikket. Dette betyder, at iværksætteren bedre er i stand til at udnytte de ressourcer, som er til stede.

Det er muligt, at ens iværksætterprojekt ville være nemmere, hvis der var flere økonomiske midler tid rådighed, men ønsketænkning nytter ikke noget. Det handler om at forholde sig realistisk til nuet.

Planlægger også tab

Det er en myte, at man skal være villig til at satse alt for at blive en succesfuld iværksætter. De mest succesfulde iværksættere er realistiske, og derfor er de også forberedt på finansielle tab eller perioder med manglende indtjening.

Iværksætteri er sjældent en dans på roser, og derfor er det vigtigt, at man får opbygget en virksomhed, der også kan klare modvind. Hvis du satser alt, så er der stor sandsynlighed for, at du også mister alt, når tingene går skævt.

Samarbejder bredt

Det er ualmindeligt vigtigt, at man kan finde samarbejdspartnere som iværksætter, og netop denne evne ses hos mange af de dygtigste iværksættere.

Samarbejdspartnere kan betyde, at man kan få løst opgaver langt billigere. Derfor er det vigtigt at have et godt netværk, da man ellers vil stå helt alene overfor konkurrenterne. Det er ikke umuligt at klare sig alene, men det er langt sværere.

Udnytter uforudsete hændelser

Der vil altid være uforudsete hændelser, når man starter op som iværksætter. Ofte vil disse ikke virke gunstige, men her må man ikke tabe modet. Succesfulde iværksættere forsøger altid at udnytte uforudsete hændelser ved at vende dem til noget positivt.

At kunne vende uforudsete hændelser til noget godt er en evne, som er uvurderlig. Det gør en iværksætter mere modstandsdygtig overfor modvind og hjælper med at holde moralen oppe, hvis der er modvind.

Styrer egen virksomhed

Det kan være fristende at uddelegere mange opgaver som iværksætter, og det er naturligvis også vigtigt, at få de dygtigst mulige personer på kerneopgaverne. Alligevel er det vigtigt, at man som iværksætter ikke mister kontrollen over sin egen virksomhed.

Succesfulde iværksættere bevarer altid styringen og overblikket over egen virksomhed. Dette mindsker risikoen for, at potentielle trusler ikke bliver opdaget. Det kan være hårdt arbejde at styre, men samtidig betyder det også, at man ikke mister overblikket over virksomhedens vækst.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *