Din vej til et mere professionelt netværk

Din vej til et mere professionelt netværk

Din startup har en større chance for at blive en succes, hvis du forsøger at udvide dit professionelle netværk. Det behøver ikke at være en uoverkommelig proces at udvide ens professionelle netværk som iværksætter. Dog kræver det, at man skal være smule udadvendt for at det lykkedes. Her finder du en masse råd til, hvordan du kan bane vejen for et mere professionelt netværk i fremtiden.

Udnyt dit eget netværk

Det er altid en god ide at bruge ens eksisterende netværk til at skabe kontakt til nye bekendtskaber. Det kan f.eks. være dine studiekammerater, venner eller nogle fra familien, der kan sætte dig i kontakt med nogle interessante mennesker. Personer, som du kender i forvejen, vil i højere grad også lægge et godt ord ind for dig, hvilket giver dig et forspring i forhold til dine intentioner.

Hvis du f.eks. søger at komme tættere på personer i bilbranchen, så undersøg dit eget netværk og kontakt personer med den faglige baggrunde inden for netop denne branche. De er de færreste, som ikke vil forsøge at hjælpe dig.

Deltag i netværksarrangementer

Der findes også andre måder at udvide sit eget netværk på end at udnytte sig eget. Der eksisterer nemlig masser af workshops, foredrag, event eller nogle helt andre netværksarrangementer, der er værd at besøge. Du kan f.eks. forsøge at finde disse arrangementer ved hjælp af en søgning på Google. Du kan også tilmelde dig relevante grupper på LinkedIn eller Facebook.

Undersøgelser viser at man får langt mere ud af netværksarrangementer, der foregår face-to-face, da det er langt mere personligt end en besked på LinkedIn. Desuden anbefales det også, at du fremstår præsentable til disse arrangementer, da førstehåndsindtrykket er altafgørende for mange personer. Det anbefales, at du sætter dig et mål for antal nye kontakter, så du ikke tager forgæves hjem uden at have udvidet dit professionelle netværk.

Alliér dig med en kollega til netværksarrangementer

Det kan være grænseoverskridende for nogle at deltage i netværksarrangementer, da det jo kræver, at man skal være lidt udadvendt, og skal kunne snakke med fremmede personer. Hvis du er en af de personer, der ikke føler sig helt komfortable med at deltage i disse typer af arrangementer, så er det en rigtig fornuftig ide at alliere sig med en kollega.

Det er en rigtig god mulighed for dig at have en kollega ved din side, så du føler dig bedre tilpas. Desuden kan din kollega også fungere som din støttende stemme, hvilket hjælper på at undgå stillestående samtaler.

Arbejd på et kontorfællesskab
Det er utrolig populært for små startup virksomheder at arbejde på kontorfællesskaber. Og nu undrer du dig måske over hvorfor? Der er flere årsager til dette. Du sparer ikke kun penge på husleje, men du udvider også dit professionelle netværk.

Selvom husleje er billigere, så er det stadig en ekstra udgift i dit budget, hvis du er vant til at arbejde hjemmefra. Du skal muligvis også lægge en form for depositum, når du rykker ind. I den forbindelse kan det være smart at undersøge, hvor du finder det bedste kviklån. Det bedste kviklån kan være det næste skridt i dit iværksættereventyr. Find det bedste kviklån her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *