Drømmer du om at lave din egen podcast? Se hvordan her

Drømmer du om at lave din egen podcast? Se hvordan her

Er du helt vild med podcasts, ligesom så mange andre danskere er blevet det inden for de seneste år, eller sidder du måske inde med en hel masse viden om et emne, du ønsker at dele ud af? Der kan være mange gode grunde til, at man kan have lyst til at lave sin egen podcast. Hvis du har idéen er du i hvert fald ikke alene med den. Mange vælger i disse dage at opstarte deres egen podcast om et givent emne – og med mere eller mindre succes.

Når der er mange om buddet, betyder det også, at man er nødsaget til at gøre en ekstra indsats for at skille sig ud. Hvordan gør du lige netop din podcast til noget særligt og lytteværdigt? Hvordan fanger du lytternes opmærksomhed? Og ikke mindst; hvordan kommer du overhovedet godt fra start med din podcast? Disse aspekter er der heldigvis hjælp at hente til. Deltag eksempelvis i et podcast kursus som https://helpmarketingbogen.dk/help-marketing-podcasting-guide/, hvor du kan lære alt om, hvad det indebærer at udgive en podcast.

Hvorfor starte en podcast?

Som nævnt kan der være rigtig mange forskellige motivationer for at starte en podcast. Nogle gør det, fordi de nyder at dyrke det som en hobby og føler, at de har noget viden eller en række budskaber, de ønsker at dele, mens andre gør det eksempelvis for at promovere deres virksomhed. Årsagerne kan altså være mange, men man kan spørge sig selv, hvorfor det lige netop er podcast-mediet så mange har valgt at kaste sig over inden for de seneste år.

Der er sandsynligvis flere forklaringer på, hvorfor podcasts som medieform er blevet så populært, som det er. En af dem er nok, at podcasts tillader lytteren at vinde nye informationer – også i en travl og hektisk hverdag, hvor det kan være svært at finde tid til at holde fuldt fokus på en bog. Lytteren vil altså i højere grad have tid til at lytte til dine budskaber, hvis du udgiver dem via en podcast i stedet for en bog.

Lær at podcaste

Ligesom det meste andet, er det de færreste, der er dygtige til alle aspekter af det at podcaste helt fra dag et. Ønsker du at starte en podcast, kan det derfor være værd at overveje at deltage i et podcasting kursus, så du kan sikre dig, at du kommer godt fra start. Det kunne eksempelvis være Help Marketing podcastkurset, hvor du får en fyldestgørende podcasting guide med alt, hvad det indebærer. Lær at lave podcast og dele ud af din viden og dine budskaber. Lær eksempelvis om mikrofoner, redigering og RSS eller om, hvordan du bedst muligt deler din podcast. Kurset er skabt af marketingeksperter, hvilket betyder, at det også kan lære dig, hvordan du kan anvende podcastmediet som et led i din markedsføringsstrategi ved at skabe et fællesskab og et engagement. Du får altså en udførlig podcast guide og efter kurset, vil du være klar til at starte din helt egen podcast.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *