Erstatningskrav ved flyforsinkelse

Erstatningskrav ved flyforsinkelse

Er virksomheden på vej på sommerferie, og alt er pakket og klar? I har været i lufthavnen i god tid, men jeres fly er forsinket eller måske endda aflyst? Så er der altså måske nogle penge at hente.

Mange kender ikke til de erstatningskrav, man som flypassager har – uanset forsikring. Ved at kende ens erstatningskrav ved flyforsinkelser, kan man altså spare en del penge, som man forhåbentlig kan bruge på sin rejse – også selv om den er lidt forsinket.

Hvornår kan man søge om erstaning for et forsinket fly?

Hvis dit fly er forsinket over 3 timer på grund af en teknisk fejl ved flyet eller besætningen, kan du søge erstatning. Du søger erstatning ved det flyselskab, du skulle flyve med. Ertatningskravet ligger typisk på circa 2000 kr – 4500 kr. Det gælder kun for fly, der flyver til EU-landene inklusive Norge, Island og Schweiz.

Vær opmærksom på, at hvis flyet er forsinket på grund af forhold, som flyselskabet ikke har kontrol over, så er der ingen erstatning at hente. Det gælder for eksempel dårlige vejrforhold så som orkan, storm eller askeskyer. Man kan kun søge erstatning fra flyselskabet, hvis aflysningen eller forsinkelsen skyldes dem. Hvis de for eksempel har overbooket et fly, så du af den grund ikke kommer med på flyet, så har du erstatningskrav.

Husk at du kun kan søge om erstatning for flyforsinkelser inden for de sidste 3 år. Så længe du har dit boarding kort, pas eller en faktura, kan du søge om at få flyturen erstattet. Så har man nogle ekstra lommepenge til den næste sommerferie eller til vinterferien.

Hvordan får man sin erstatning ved en flyforsinkelse?

Som udgangspunkt er det lettest at gå til en virksomhed, der kan få dine penge udbetalt for flyselskaberne. Tendensen er desværre af flyselskaberne helst ikke vil kompensere, hvis de kan slippe uden om det. Derfor ender mange sager om erstatning for flyforsinkelse i retten. Det er altså en god idé at have et professionelt team på, når man skal søge erstatning for et forsinket eller aflyst fly.

Som udgangspunkt bør man også søge om erstatning som privatperson. Men husk at være grundig i dit arbejde, for nogle flyselskaber nægter at udbetale din erstatning, hvis de kan komme af sted med det.

Derfor er det bedst at have sit på det rene, hvis sagen skal til den danske domstol eller en anden tredjepart. Husk derfor at sætte dig grundig ind i kravene for, hvornår du har ret til at blive kompenseret for et forsinket eller aflyst fly.

Det kan betale sig at søge erstatning

Det kan måske virke skræmmende at skulle henvende sig til et flyselskab, hvis ens fly er forsinket. Men har man brugt mange penge på en billet eller misset et andet fly, man skulle med, så kan det altså godt betale sig – både i forhold til tid og penge. Det er helt klart lettest at søge erstatning, hvis man får hjælp af en virksomhed, der specialiserer sig i erstatningskrav ved flyforsinkelser. Her kan man få rigtig meget ud af at betale virksomheden en lille del af erstatningskravet, hvis man får det udbetalt.

Om man så kun skal fra Aalborg lufthavn til Kastrup lufthavn på en billig afbudsbillet, har man stadig et erstatningskrav, hvis flyet er aflyst eller forsinket. Der er altså stadig rigtig mange penge, man kan få udbetalt, hvis man har krav på kompensation. Så hvis man har erstaningskrav, kan det stort set altid betale sig at søge om det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *