Hold fast i jeres brand med registrering af varemærker

Hold fast i jeres brand med registrering af varemærker

Det tager mange år at opbygge en ordentlig forretning. På grund af globaliseringen er konkurrence virkelig spidset til, og det er nødvendigt, at man virkelig skiller sig ud, hvis man ønsker at have en chance for succes. Der kan være mange forskellige ting, der gør, at man adskiller jeg fra andre brands.

Det vigtigste er, at man har noget genkendeligt, og noget som folk kan huske. Det vigtigste er netop, at man skal hænge fast i folks bevidsthed, både så man sikre sig, at man kommer med i overvejelserne, når folk mangler ens varer, og de samtidig har lyst til at snakke med folk om ens forretning. Det handler i høj grad om at skabe et gennemført brand, hvor det hele passer sammen, og hvor man kan mærke en sammenhæng. Det hele skal have den samme aura, og jo mere gennemført man dyrker sit brand jo bedre.

Dog tager det, som det allerede er nævnt, utrolig lang tid at opbygge dette brand, og man kan sagtens regne med, at man vil gå igennem en del fejltagelser før, at man når til det rigtige resultat. Til gengæld kan man være sikker på, at når man har fundet den rette måde at dyrke sit brand, så ved man det. Derfor er det også vigtigt, at man sørger for at få lavet registrering af varemærker, så snart man har det på plads.

På grund af den voldsomme konkurrence vil folk nemlig tage de gode idéer til sig, og derfor må man tage patent på disse, når man har udarbejdet dem. Det gælder ting såsom lydmærker, forskellige signatur lyde eller lignende. Dog vil det langt oftere være logoer eller navne, som man lave registrering af. Hvis man har lavet et særligt vareudstyrmærke, kan det også være fordelagtigt at tage patent.

Ansøg om registrering af varemærker

Når man ønsker at tage patent på et varemærke, skal man skrive en ansøgning. Det er i virkeligheden ikke en særlig svær opgave, men det tager alligevel lidt tid at få ansøgningen igennem. Det første step er, at man skal undersøge, om ens mærke allerede er registreret. Er det tilfældet, bliver man nødt til at finde på noget andet. Dette er selvfølgelig utrolig irriterende, men der er ikke så meget at gøre.

Hvis mærke ikke allerede er registreret, skal man skrive en ansøgning. I denne skal man skrive, hvilket mærke det er, hvad mærket skal beskyttes for samt hvem der er ejer af varemærket. Når man har sendt ansøgningen vil der ofte gå 8 til 12 uger, før man ved om den er blevet accepteret. Man skal af med lidt over 2000 kroner, og det kan måske umiddelbart lyde lidt dyrt, men med denne betaling kan man beskytte sig varemærke i 10 år.

Regler i forbindelse med ansøgningen

Der er selvfølgelig en række regler i forbindelse med varemærkeregistrering. Først og fremmest skal det være et unikt mærke, og det må ikke allerede være registreret. Derudover kan man ikke tage patent på et beskrivende ord. Hvis man eksempelvis har praktiske dørmåtter, kan man ikke tage patent på dette ord. Samtidig er det ikke muligt at tage patent på navne eller logoer, der vildleder forbrugeren.

Dette er imod den danske lovgivning. Man kan eksempelvis kun bruge en beskyttet titel i ens varemærke, hvis man selv har lov til at bruge artiklen. Man kan heller ikke lave registrering af noget, som er løgn. Til sidste må man selvfølgelig ikke bruge krone eller flag i logoet på nær, at man er blevet accepterer til at gøre dette, da dette er officielle statskendetegn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *