Hvad er et godt domænenavn?

Hvad er et godt domænenavn?

Måske skal du i gang med at etablere din første forretning online, og er i tvivl om, hvordan man opretter en hjemmeside, men vigtigst af alt også, hvad den skal hedde. Det kan også være, at du er en erfaren hjemmesideejer, men gerne vil have input til næste opstart. Læs mere her.

Domænenavnets funktion og opbyggelse

Domænenavnet er det navn, som du kalder din hjemmeside. Det vil sige, at domænenavnet er det navn og den tekst man indtaster i browserens søgefelt, når man eksempelvis ønsker at få en specifik internetside frem.

Endelsen på domænet angiver som oftest, hvilket land hjemmesiden kommer fra og ikke mindst hvilket sprog du vil finde på siden. Er endelsen .dk er det selvfølgelig en dansk hjemmeside, .se – svensk osv. Endelsen .com betyder, at hjemmesiden er af international format, hvilket mange hjemmesider er i dag. Opretter man en dansk hjemmeside, og endelsen .dk efter det ønskede navn er optaget, så man dog sagtens vælge .com. Dog skal man ikke gøre det, blot for at blive set og virke mere international – særligt ikke hvis hjemmesiden ikke kan leve op til det. Det kan Google nemlig ikke lide.

Domænenavn og SEO

Når du skal vælge domænenavn til din hjemmeside og forretning, så pas på ikke at falde i fælden, hvor der blot vælges et semipassende, men ikke særligt klingende domænenavn med et godt søgeord. Her vil det være tydeligt, at du prøver på at blive ranket højt på blot dette søgeord, som karakteriserer din forretning. Men ofte er der, og SKAL der være mange søgeord, som passer på din forretning.

Ved at hoppe i denne fælde, risikerer du også at vælge et domænenavn, der måske ikke er passende eller relevant om et par år, når udbud og efterspørgsel, salg og trends ændrer sig. Derfor er det simpelt bedre at vælge et kort og catchy domænenavn, gerne et navn der er lidt specielt, nemt at huske, stave og som ikke er hørt før. Vupti – der har du navnet på din nye forretning.

Kan hjemmesidens navn ændres?

Hvis man har sin hjemmeside oprettet via en af de mange smarte hostingsider, så er det ikke altid muligt at ændre sit domæne. Så hvis man en dag finder ud af, at der er et andet navn der passer bedre til den forretning man fører, eller som blot klinger bedre, så skal man altså lige være opmærksom på, at det kun er nogle steder dette er muligt.

Hos hostingguiden.dk kan du finde ud af, hvad det indebære at få sin hjemmeside hostet på et webhotel online. Her kan du også fine ud af, hvilke services der tilbyder hvad, og om din ønskede hostingside, webhotel, eller det hotel du benytter nu, giver dig mulighed for at ændre dit domænenavn. Hvis ikke, så sidder hostingguiden klar til at hjælpe dig, så du kan klarlægge en plan B.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *