Investeringsportefølje – inspiration til din næste investering

Investeringsportefølje – inspiration til din næste investering

Mange har i den senere tid kastet sig over investeringer og handel med aktier, værdipapirer og obligationer. Nogle fordi de synes at det er sjovt og spændende. Andre fordi de kan tjene seriøse penge på det. Men som de fleste ved, går det både op og ned i investeringsverdenen. Man skal derfor træde varsomt med, hvordan man placerer sine penge. Især hvis det er første gang, at man skifter bekendtskab med handel af diverse værdipapirer. Har man ikke helt så godt styr på, hvad der potentielt kunne være et godt næste træk i forhold til at investere sine penge, så få inspiration ved at kigge på andres investeringsporteføljer.

Lær af andres erfaringer

Ved at følge andres investeringsporteføljer kan du læne dig op ad den erfaring, som andre har gjort sig. Mange deler gerne deres porteføljer online, så andre kan få gavn af informationen. Blandt disse er Christian Due på Mininvestering.dk, som du for eksempel kan hente inspiration hos. På en sådan portefølje vil der typisk være angivet navne på de platforme, der er blevet brugt til at investere gennem, samt hvilken type investering der er tale om. Derudover vil det samlede afkast i procent for den enkelte investering vises. Ved at følge en andens portefølje kan man nemt få et overblik over, hvordan en typisk investering kan se ud. Det gælder både i forhold til beløbstørrelser, men også hvor mange forskellige steder der investeres og i hvilke typer af investering. På den måde kan man selv få ideer og inspiration til, hvordan man selv kan investere sine penge og hvilke platforme man måske skal prøve af næste gang.

Lær de gode tommelfingerregler at kende

Ideen med at hente inspiration fra en andens investeringsportefølje er, at man lærer de gode tommelfingerregler at kende. Det handler blandt andet om, at man skal sprede sine penge ud på forskellige markeder og typer af værdipapirer. Dette vil statistisk set forøge ens chancer for afkast og dermed for at tjene gode penge. Hvis man er god til at sprede sine investeringer, vil man ofte ikke lide så hårdt under eventuelle tab. Hvis der er tab et sted, men profit et andet sted, går det nogenlunde op. Derfor er denne strategi ofte brugt af mange inden for investerings- og handelsverdenen. Ved at følge en portefølje kan du blive klogere på, hvordan andre har fordelt deres penge og samtidig se resultatet af det. Går det overordnet godt for dem eller overordnet skidt? Det kan du tage i betragtning i overvejelserne omkring, hvilket næste skridt at du skal tage.

Stil dine spørgsmål til en med erfaring

Nogle af dem, som deler deres investeringsportefølje online, gør det ofte gennem en blog eller lignende. Dette åbner op for den mulighed, at man kan stille spørgsmål til den person, der har delt porteføljen. Hvis man derfor sidder inde med spørgsmål eller undrer sig over nogle valg, som er blevet truffet, så kan man stille sine spørgsmål direkte. På den måde kommer man i dialog med en med erfaring inden for investeringsverdenen, som kan hjælpe en videre med sin egen investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *