Lav en god forretningsplan

Lav en god forretningsplan

 

Der er mange uvisheder, når man starter sin egen virksomhed. Derfor er det vigtigt at have en god forretningsplan, som kan give dig et overblik over virksomheden på opstartstidspunktet. Dermed kan du sikre dig, at du har tænkt på alt, når du starter virksomheden.

Dine ressourcer

Det er vigtigt, at du har styr på dine ressourcer, når du starter en ny virksomhed. De kan være små i starten, og derfor er det særdeles vigtigt, at ingen ressourcer bliver overset.

Den absolut vigtigste ressource bør være dig selv, og det er derfor vigtigt at afgøre hvilke evner, som du kan bidrage med. Hvis I er gået sammen i et team for at opstarte en virksomhed, bør I ligeledes klargøre, hvilke individuelle ressourcer, som I kan bidrage med.

Dit produkt eller service

Din virksomhed er kun så god som det produkt eller den service, som du kan tilbyde. Derfor bør dit produkt eller serviceydelse også være en central del af din forretningsplan.

Det vigtigste i forhold til dit produkt eller din service er at klarlægge, hvad kundens behov er. Det er muligt, at kunderne ikke fokusere på de samme ting, som du gør.

Markedet

Hvis du vil bevæge dig ind på et eksisterende marked, så er det vigtigt, at du har styr på de ting, der rører sig på markedet. Mange tror fejlagtigt, at det er nemt at få succes på et marked, hvor mange andre har succes, men ofte er det modsat. Har andre allerede succes på markedet, så vil det blot være sværere at skulle overgå dem.

Det kan ofte være en god idé at vælge et nichemarked. Her er der mindre konkurrence, og du behøver ikke have et kæmpe varelager for at tilfredsstille kunderne.

Markedsføring

Salg kommer ikke af sig selv, og derfor er det vigtigt, at du har en plan for markedsføring. Der findes mange muligheder indenfor digital markedsføring, og det er ofte nemt at miste fokus.

Hvis du ikke har erfaring med markedsføring, kan du overveje at hyre et bureau udefra, som kan hjælpe dig i gang. Du kan også forsøge dig frem, men du risikere at spilde din tid, hvilket er uhensigtsmæssigt, hvis du har travlt med at skabe et overskud.

Din finansiering

Det koster penge at starte en virksomhed – både til varelager og markedsføring. Her er det vigtigt, at du har helt styr på din finansiering.

Du skal også lave et budget, så du er klar over, hvor langt din kapital strækker. Et godt budget kan hjælpe dig med at minimere udgifterne, og dermed gøre din virksomhed mere effektiv.

Vision for virksomheden

Din forretningsplan er en enorm hjælp i opstartsfasen, men den giver også kun et billede af virksomheden i opstartsøjeblikket. Derfor er det vigtigt, at du har en klar vision for virksomheden, som du kan arbejde dig hen imod.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *