Sådan får du succes på dit nye job

Sådan får du succes på dit nye job

Der er mange aspekter med til at afgøre, om du får succes på jobbet. Hvis du lige er startet på nyt job, er det det mest oplagte tidspunkt at lægge en god indsats, og vise at de valgte den helt rigtige til jobbet. Du får et par råd til hvordan du kan få succes på dit nye job her.

Brug lidt ekstra tid til at starte med

En af de bedste måder at vise engagement på dit nye arbejde, er ved at bruge lidt ekstra tid på arbejdet det første stykke tid. Når du er startet et nyt sted, tager alting lidt længere tid, fordi det meste vil være nyt for dig. Der er nye systemer, nye kollegaer, nye arbejdsopgaver og måske nye arbejdsformer.

Du kan derfor give et godt indtryk, hvis du viser at du er klar til at bruge lidt ekstra tid det første stykke tid, til at komme godt i gang. Når du har vist det, giver du et godt indtryk og viser at du er en engageret medarbejder.

Det kan være der bliver brug for at du skal på kursus, for at være lære nogle af de nye ting, og der gælder det om, at du er klar på at bruge lidt ekstra tid på kurset. Det kan fx være, der er brug for at du tager et kursus i et af de systemer, de bruger på dit nye arbejde, et kursus i ledelse eller noget helt andet.

 

Vær optimistisk

Råd nummer 2 gælder ikke kun i starten, men altid. Og det gælder ikke kun arbejdsmæssigt men på alle punkter i livet. Du kommer meget længere hvis du er optimistisk omkring nye ting. Men for at skrue tilbage til det arbejdsmæssige aspekt, er det specielt i starten vigtigt at være optimistisk. Hvis du ikke er optimistisk og virker negativ over for de nye ting, lægger du ikke et godt indtryk hos din nye arbejdsgiver, og det er selvfølgelig ikke særlig godt.

Hvis du derimod er optimistisk giver det et langt bedre indtryk. Der er mange nye ting, når du er startet op ny job, og det er derfor vigtigt at være klar på at lære et par nye ting.

 

Stil spørgsmål

Når du er startet et nyt sted, er der som nævnt altid nogle nye ting, som du skal lære. Når du er ved at lære alle de nye ting, er det rigtig vigtigt at stille en mase spørgsmål – også alle de spørgsmål der virker dumme for dig. I starten har du en unik mulighed for at stille alle spørgsmålene, og du virker kun interesseret når du sørger ind til det, der bliver forklaret.

Når du stiller en masse spørgsmål, kommer du også langt bedre ind i det nye arbejde, fordi du reflekterer over de nye ting, som du er ved at lære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *