Sådan skaber du et godt kontormiljø

Sådan skaber du et godt kontormiljø

At arbejde i et kontorlandskab kan både være godt og skidt. Det kan være hyggeligt, inspirerende og være grobund for et godt socialt sammenhold. Det kan dog også bidrage til massevis af distraktioner, uopmærksomhed og et dårligt indeklima og arbejdsmiljø.

Man kan dog nemt imødekomme de potentielle dårlige ting ved et kontorlandskab, ved at gøre sig umage med at skabe et godt kontormiljø. Læs med her og find ud af hvordan man rent faktisk skabet et godt kontormiljø.

 

Inddel rummet

Er det et åbent kontorlandskab, som du har med at gøre, så er det utrolig vigtigt, at du får inddelt rummet. Det kan gøres ved at bruge en ruminddeler eller ved at indsætte nogle glaspaneler. På den måde får man skabt nogle adskilte områder, som gør det lettere at indrette rummet.

Det er også en god idé at inddele rummet i nogle forskellige afdelinger. Der skal f.eks. være nogle arbejdsområder, et mødelokale og et sted, hvor I går hen og spiser frokost og kan slappe af i løbet af arbejdsdagen.

 

Skab liv

Et kontorlandskab kan hurtigt komme til at virke kedeligt og livløst, hvilket kan have store konsekvenser for arbejdsglæden. Derfor skal du sørge for at få noget liv ind i kontoret. Det kan man f.eks. gøre ved at købe nogle dejlige og behagelige kontormøbler, der også er flotte at se på. Køb billige kontormøbler her.

Planter kan også gøre rigtig meget. Invester i nogle store gulvplanter som kan give kontoret charme og et flot, friskt udseende. Derudover er planter også med til at forbedre luftkvaliteten på kontoret, hvilket også kan hjælpe på medarbejdernes trivsel og koncentrationsevne.

Sidst, men ikke mindst, så kan du med fordel vælge maling og/eller møbler i friske og behagelige farver, for at gøre kontoret mere interessant at se på.

 

Tænk over støjniveauet

Én af de ting der er utroligt ødelæggende for et kontorlandskab, er lydgener. Hvad end lydene kommer indefra eller udefra, så er det noget, der skal gøres noget ved.

Først og fremmest skal der sørges for, at der ikke kommer uhensigtsmæssigt meget trafikstøj ind fra gade. Dernæst skal der tages hånd om lydniveauet og akustikken inde i selve kontoret. Måske skal der bruges nogle lyddæmpende materialer på væggene eller lægges nogle tæpper, som kan absorbere noget af den lyd, der bliver genereret. En rumdeler vil også være god til at sørge for, at samtaler og andet ikke giver genlyd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *