SoMe annoncering – Sådan kan du gøre

SoMe annoncering – Sådan kan du gøre

 

SoMe annonceringer bliver mere og mere populære, og det er efterhånden svært at rulle ned over sin Facebook-feed uden at blive ramt af et par annoncer.

Hvis du er én af dem, som endnu ikke annoncerer for din virksomhed på for eksempel Facebook, så er du faktisk ikke alene.

Mange virksomhedsejere har nemlig den holdning, at annonceringer på sociale medier blot er forstyrrende og ineffektive. Og det har de faktisk god grund til.

Dette gælder i hvert fald, hvis man går ud fra en undersøgelse, som YouGov har lavet i 2016. Her spurgte de 1005 danskere, omkring deres holdning til reklamer og andre kampagner på de sociale medier. Hertil svarede næsten halvdelen, at de faktisk ikke stoler på virksomheder, som annoncerer på Facebook.

Hvis dette er sandt, så smider du faktisk en rigtig stor del af dine penge væk ved at annoncere på sociale medier.

Det er dog ikke helt så slemt som det lyder, og der er faktisk måder, hvorpå du kan gøre SoMe annonceringer virkeligt effektive.

Det vigtigste råd får du allerede her i første afsnit: Dine annoncer skal være relevante.

Der er nemlig langt større chance for, at du vinder brugernes tillid, hvis dine kampagner kun dukker op hos personer, som disse kampagner har relevans for. Derved vil stemningen omkring annoncerne også blive mere positiv.

 

Annoncer på LinkedIn på én eller flere måder

Én af de meget effektive medier, hvor man kan annoncere, er LinkedIn. Dette kan faktisk godt kædes sammen med det, som der blev nævnt i det ovenstående afsnit. LinkedIn er nemlig i høj grad præget af at være et professionelt socialt medie, og derfor vil der også være en mere positiv stemning overfor annoncer.

På LinkedIn har du et hav af forskellige muligheder for både at oprette, vedligeholde og optimere dine annoncer.
Du kan annoncere på én eller flere af følgende måder:

 • Sponsoreret indhold
  – Skab opmærksomhed omkring virksomheden.
 • Sponsoreret InMail
  – Send private beskeder til potentielle kunder.
 • Tekstannoncer
  – Opret almindelige tekstannoncer for at drage folk mod din hjemmeside.
 • Lead Gen Ads
  – Få folk til at udfylde formularer.

Dette er i høj grad fire vidt forskellige muligheder, og hvilken du vælger, kan med stor fordel komme an på dine målsætninger.

 

Vælg dine kanaler ud fra din målgruppe

Når man taler om de sociale medier, så er der en central ting, som springer i øjnene: Der er mange af dem.

Én fejl, som mange begår i starten, er, at de skynder sig at oprette annoncer på alle kanaler. De bruger altså små dele af budgettet på op til otte eller ti forskellige sociale medier, og dette er på ingen måde den optimale strategi.

Hvis du annoncerer på kanaler, hvor du ikke når din målgruppe, så spilder du nemlig både tid og penge.
Derfor kan du med fordel vælge dine kanaler ud fra din målgruppe. Så hvis du for eksempel har et meget ungt kundegrundlag, så kan du i højere grad reklamere på Instagram og Snapchat.
Men hvis du har et produkt, som henvender sig mod virksomheder, så kan du med fordel udforske kanaler som for eksempel LinkedIn og Facebook.

Hvad gør dine konkurrenter?

Hvordan skaber dine konkurrenter sine SoMe annoncer? Hvor succesfulde er de? Og kan du lære noget af dette?

Det er altid en god ide at holde øje med de forskellige tendenser og de forskellige aktiviteter, som der foregår, hos dine konkurrenter.
På denne måder sikrer du, at du ikke bliver overhalet indenom, og du bevarer en viden omkring, hvad dine konkurrenter går rundt og laver på de sociale medier.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *